Character Design: prentenboek & kinderboek

Hoofdpersonages van een verhaal

Het juiste ontwerp voor een personage in een verhaal is ongelooflijk belangrijk, zodat de doelgroep zich aangesproken voelt en zich – in het beste geval – zelfs kan identificeren met het personage. Een authentiek en levendig hoofdpersonage kan een verhaal tot leven brengen en de lezer meevoeren naar een fascinerende wereld.

Character Design
Character Design

Personages ontwikkelen zich vaak tijdens een verhaal en groeien door de uitdagingen die ze tegenkomen. Als illustrator vind ik het belangrijk om een uniek personage te creëren dat persoonlijke kenmerken heeft en zich verder kan ontwikkelen zonder zijn charme te verliezen. Ik teken graag dierfiguren en maak er herkenbare karakters van met kleding, opvallende kleuren.

Character design omvat ook het uitbeelden van het personage in verschillende scènes en met verschillende emoties. Naast de andere personages in het verhaal moet de hoofdpersoon gemakkelijk herkenbaar zijn. Het benadrukken van een geïllustreerde pagina of speciale kenmerken zoals een sjaal, opvallende schoenen of een rugzak zorgen voor herkenbaarheid.

Character Design Kater
Character Design, girl, Picture book illustration