Illustratie

illustraties Xaver Wuschelkovksy

Xaver Wuschelkovsky is altijd fris, vrolijk, nooit gekamd, uiterst vindingrijk, nooit verlegen, grappig, zorgeloos, soms een beetje onnozel en buitengewoon charmant. En ik mag met veel plezier en fantasie de kleurrijke wereld rond Xaver illustreren. Ik werk nauw samen met auteur Magdalena Kubelka en hoorspelschrijfster (en manager van het Xaver-team) Franziska Schober.

Charakter Design

Omslagillustratie: hoorspelen en CD’s

Voor Xaver Wuschelkovksy mocht ik tot nu toe 24 covers van hoorspelen, talrijke kleur- en puzzelboekjes, wenskaarten en brieven illustreren.
Omdat Xaver Wuschelkovsky ook als vertegenwoordiger optreedt en tal van onderwerpen op zijn bijzondere manier voor kinderen uitlegt, ontstaan er steeds weer mooie samenwerkingsprojecten. Ik heb onder andere illustraties ontworpen voor kinderboeken, een kindergids voor een museum, covers en poster’s voor een kinderhotel, ansichtkaarten, usb-sticks, puzzelboeken en kleurplaten.

Illustratie: wenskaarten

Prentenboeken, kleurboeken en puzzelboeken van Xaver

Het team van Xaver produceert ook kinderhoorspelen in opdracht en werkt graag samen met bedrijven en instellingen die belangrijke waarden of informatie aan kinderen willen overbrengen.

Het personage Xaver brengt kennis over en sensibiliseert jonge lezers voor waarden als duurzaamheid, dierenwelzijn en milieubescherming.

Xaver als ambassadeur

Meer weten over de samenwerkingen met Xaver Wuschelkovsky?