Boekje Illustratie Puzzels Kleurboek

Kleur- und puzzelplezier „Das Wunder des Lebens”

project tpye: puzzelboek, educatieve illustraties

opdrachtgever: Stiftung JA ZUM LEBEN | Xaver Wuschelkovsky

diensten: puzzels, kleurplaten, individuele motieven

Projectbeschrijving:

Voor stichting JA ZUM LEBEN heb ik samen met het team van Xaver Wuschelkovsky een kleurboek met puzzels mogen ontwerpen, als aanvulling op het prentenboek”Xaver Wuschelkovksy entdeckt das Wunder des Lebens“.
Kinderen leren op een speelse manier via kleurplaten, puzzels en opdrachten hoe een nieuw leven in de buik van mama ontstaat en wat belangrijk is voor de gezondheid van moeder en kind.

zwangerschap illustratie

In de rechter hoek onderaan het boekje kunnen de kinderen zien hoe mama’s buik groeit en groeit, net als bij een flipboekje….

Om het schilder- en puzzelplezier voor de kinderen interessanter te maken, zit er ook een stickervel bij, passend bij het boekje. Een van de taken is bijvoorbeeld het toewijzen van stickers van groenten en fruit aan de respectieve embryo’s op basis van grootte.

stickervel illustratie raadsel

Instructies voor praktische taken nodigen de kinderen uit om zelf dingen uit te proberen aan de hand van het onderwerp, zoals een koprol maken (wat de baby in de baarmoeder al kan doen vanaf de 12e week) of een eigen vingerafdruk op papier zetten, wat ieder mens en dus ook een baby vanaf het begin heeft.