Boekje Illustratie Puzzels Kleurboek

Kleur- und puzzelplezier „Das Wunder des Lebens”

Voor de Duitse stichting JA ZUM LEBEN heb ik samen met het team van Xaver Wuschelkovsky een kleurboek met raadsels ontworpen, dat is een aanvulling op het prentenboek “Xaver Wuschelkovksy entdeckt das Wunder des Lebens” is.
Kinderen leren op een speelse manier via kleurplaten, puzzels en opdrachten hoe een nieuw leven in de buik van mama ontstaat en wat belangrijk is voor de gezondheid van moeder en kind.

zwangerschap illustratie

In de rechter hoek onderaan het boekje kunnen de kinderen zien hoe mama’s buik groeit en groeit, net als bij een flipboekje….

Het kleur- en puzzelplezier wordt nog leuker door een stickervel. Een van de taken is bijvoorbeeld het toewijzen van stickers van groenten en fruit aan de respectieve embryo’s op basis van grootte.

Instructies voor praktische opdrachten nodig de kinderen uit om zelf dingen uit te proberen die bij het thema passen, zoals een salto maken (wat de baby in de baarmoeder al kan met 12 weken) of hun eigen vingerafdruk op papier zetten, wat ieder mens, en dus ook een baby, vanaf het begin heeft.